ЛВ (putnik1) wrote,
ЛВ
putnik1

Categories:

ДЕКЛАРАЦИЯ НА РЪКОВОДСТВО НА ДОНЕЦКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА

Русский вариант здесь.
Пер. на болгарский i_dobr


Днес, 15.04.2014 г, младата Донецка Народна Република бе подложена на военна агресия от страна на Украйна.

Ръководството на Украйна, дошло на власт в резултат на въоръжен антиконституционен преврат, започна военни действоя на територията на Донецката Народна Република, с използването на войници от Украинските Въоръжени Сили, членове на незаконни военни формирования и служители на чуждестранни частни военни компании, финансирани от САЩ.

Под прикритието на лъжливи заявления за провеждане на „антитерористична операция“, всъщност е обявена война срещу народа с използване на тежка бойна техника и военна авиация. На опасност е подложен живота на мирните жители. Според предупреждението на Киев, не е изключена възможността за нанасяне на мащабни ракетни удари и бомбардиране на градовете.

По този начин, фашисткият режим на Украйна, поддържан и финансиран от САЩ и страните от Западна Европа, фактически започна геноцид на рускоезичното население на територията на Донецката Народна Република.

Образуването на Донецката Народна Република – това е обективната реалност, необходимостта от която възникна вследствие на пълната загуба на държавността на Украйна след антиконституционния преврат и с цел – защита на конституционните права и свободи на гражданите, живущи на нейната територия.

Осъзнавайки себе си като последно препятствие пред агресора на пътя към унищожението на Русия, народът и ръководството на Донецката Народна Република, командването и личния състав на Армията на Юго-Изтока заявяваме, че агресорът ще получи достоен и незабавен отговор.

Изискваме от реакционните кръгове в САЩ и страните от Западна Европа, които благословиха режимът в Киев на „силова“ операция, да спрe агресията и да прекрати поддръжката и финансирането на незаконните „власти“ на Украйна

Обръщаме се към многонационалния народ на РФ, към нашите руски братя, към властите на Руската Федерация и лично към Владимир Владимирович Путин, с молба да окажат дипломатическа, хуманитарна и, ако е възможно, военна помощ на Донецката Народна Република, да се явят като гарант за нейната безопасност, да обуздаят самонадеяните палачи, да установяр мир и да осигурят провеждането на мирен народен референдум

Молим многонационалния народ на РФ, нашите руски братя, властите на Руската Федерация и лично Владимир Владимирович Путин да разгледат въпроса за признаването на Донецката Народна Република като субект на международното право и сключване на договор за политическо, икономическо и военно сътрудничество.

Ние, хората от всички 180 националности от Донбас, сме руснаци.
Руснаци сме се родили, като руснаци живеем и, ако е необходимо, ще загинем
С нас са Бог и Русия.

Врагът ще бъде разбит.
Победата ще е наша!Tags: резистанс, руина
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 5 comments